Uw mensen opleiden?

Uw mensen opleiden?

samenwerken vanuit wederzijdse betrokkenheid en oprecht partnership

Ja Sofia doet dat!

Te mooi om waar te zijn? Nee. Het omscholen en opleiden van volwassenen en professionals vraagt om maatwerk. Een volwassene of een professional heeft namelijk veel meer levenservaring en kan dus sneller opgeleid worden. Wij kijken daarom naar de werk- en levenservaring van de persoon en stemmen ons aanbod daar volledig op af. 


Dit vertaalt zich naar lagere verletkosten en sneller de juiste mensen op hun plek. Bovendien kan het Sofia College heel snel een cursus of training voor uw organisatie organiseren, waardoor enthousiaste mensen niet lang hoeven te wachten maar vrijwel direct aan de slag kunnen.

Sofia als partner

Het Sofia College is een particuliere opleider en is dus sterk gericht op de praktijk. Echter, een praktijk die aansluit op de meest actuele theorie. Dat vraagt om samenwerken vanuit wederzijdse betrokkenheid en oprecht partnership. Sofia werkt samen met jouw organisatie aan één gemeenschappelijk doel: meer gekwalificeerd personeel, die zich een leven lang ontwikkelen en werken met passie en plezier.


Dit betekent samenwerken met Sofia

Onze naam danken we aan het oud Griekse woord sophia (σοφια), wat wijsheid betekent.  Aristoteles vergelijkt de praktisch wijze persoon met een boogschutter: die moet zijn doel goed voor ogen hebben, zijn eigen sterktes en zwaktes kennen en weet hebben van alle omstandigheden, zoals de windrichting en -snelheid.

 

Als we willen weten welke deugden docenten nodig hebben, dan moeten we dus eerst weten wat de doelen van de onderwijspraktijk zijn. Wij postuleren hier dat 'leren voor het leven' oftewel 'algemene vorming' het doel van onderwijs is, en dus ook van het Sofia College.

De docenten van Sofia;

 

  • hebben geduld en tact
  • luisteren
  • zien iedere student en cursist als uniek
  • begrijpen angsten en kwetsbaarheden
  • moedigen successen aan
  • zijn ook echt beschikbaar voor de studenten en de cursisten.

 

Sofia vindt dat deze eigenschappen niet vrijblijvend zijn, maar dat iedere docent ze moet hebben. Samen vormen ze het 'ethos' van Sofia.

 

Samen werken aan een gemotiveerd en een toekomstbestendig personeelsbestand? Benieuwd naar de flexibele opleidingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Of graag sparren over hoe Leren voor het Leven eruit ziet voor jouw organisatie?


Neem dan contact met ons op.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen op een manier die past bij de student én uw organisatie?


Neem contact met ons op om de  mogelijkheden te bespreken.

 
 
 
 
 
 
Sofia College
Uw eigen locatie
Een andere locatie
 
 
 
 
unsplash