Persoonlijke verzorging

Cursus persoonlijke verzorging

Onze cursus persoonlijke verzorging, vaak aangeduid als een cursus ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen), is ontworpen om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van zorgverlening aan huis. Bij Sofia College in Rijswijk geloven we in 'leren voor het leven'. Deze eendaagse cursus is niet alleen een ADL-training maar ook een bijscholing, ontwikkeld om professionals en mantelzorgers te trainen in de belangrijke vaardigheden van persoonlijke verzorging en ADL.

Wil je onze cursus persoonlijke verzorging volgen?

Wat kun je verwachten van de cursus persoonlijke verzorging?

In de cursus persoonlijke verzorging leer je vaardigheden en verpleegtechnische handelingen, zoals het helpen van cliënten bij het wassen in bed, aan- en uitkleden en het juiste gebruik van incontinentiemateriaal. Ook komen specifieke situaties zoals zorg na een beroerte aan bod, inclusief observatie van bedcomplicaties en transfertechnieken om zorgvragers te helpen verplaatsen naar een stoel of rolstoel. Deze ADL-bijscholing biedt tevens praktische handvatten om de draagkracht en draaglast van zorgverleners in balans te houden.


Voor wie is onze cursus ADL geschikt?

De bijscholing in ADL is geschikt voor een breed scala aan zorgprofessionals, zoals helpende zorg plus, huishoudelijke hulpen en zorgbegeleiders. Het is eveneens een onmisbare ADL-training voor mantelzorgers die dagelijks te maken hebben met de verzorging van ouderen die langer zelfstandig blijven wonen. Onze cursus ADL biedt praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in diverse zorgsituaties.

In het kort:

Tijdens deze cursus wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • wassen, mondzorg
  • aankleden
  • bed verschonen met zorgvrager erin
  • transfer van bed naar stoel
  • steunkousen
  • meten van vitale functies
  • valpreventie


Doelgroep en aanvangsniveau:

  • Niet van toepassing


Doelstelling

Na deelname aan deze cursus heeft de cursist handvatten om persoonlijke zorg - ADL uit te voeren.


Certificering

Je ontvangt een certificaat 


Lesdag: 1 dag van 10.00 tot 16.00


Studiebelasting: 5 uren


Kosten:  € 175,00


Maximaal aantal deelnemers: 12


Punten Kwaliteitsregister V&V:  5

Een training ADL voor zorgprofessionals

Wanneer je op zoek bent naar een ADL-bijscholing voor jouw team, bieden wij de mogelijkheid om onze ADL-training op locatie te verzorgen. Een van onze ervaren docenten komt naar jouw zorginstelling om een cursus ADL te geven, waarmee jouw medewerkers hun kennis en vaardigheden vergroten. Dit verhoogt de kwaliteit van zorg die zij leveren en ondersteunt hen in hun professionele ontwikkeling.


Blijf jezelf ontwikkelen

De zorgsector is continu in ontwikkeling en het is van groot belang dat zorgprofessionals hun vaardigheden blijven aanscherpen om de beste zorg te leveren aan patiënten. Door deel te nemen aan onze ADL-bijscholing of een andere cursus in de zorg, investeer je in jezelf en in de kwaliteit van zorg die je biedt. Met trainingen die rekening houden met de vergrijzing en het langer zelfstandig wonen van ouderen, ben je beter voorbereid op de uitdagingen die deze veranderingen met zich meebrengen. Meld je vandaag nog aan en zorg dat je voorbereid bent op de toekomst van de zorg.